Skip directly to content

Biztonságos gyógyszerhasználat

A Pfizernél a betegek gyógyulását helyezzük előtérbe. Minden esetben arra törekszünk, hogy gyógyszereink a lehető legbiztonságosabbak és leghatékonyabbak legyenek. Folyamatosan dolgozunk azon is, hogy betegeinkben és az érdeklődőkben tudatosítsuk a gyógyszer-biztonságosság fontosságát, és fejlesszük az érintettek és érdeklődők ismereteit.

Minden gyógyszerünket – a gyógyszerügyi hatóságokkal világszerte együttműködve – szigorú biztonsági ellenőrzésnek és értékelésnek vetjük alá, felfedezésüktől kezdve a kifejlesztésükön át mindaddig, amíg a gyógyszer forgalomban van. A gyógyszer biztonság területén folytatott gyakorlatunkról itt olvashat.

Azon túl, hogy gyógyszereink biztonságosságáért mindent elkövetünk, fontosnak tartjuk, hogy a gyógyszerhamisítás problémájának megoldásában is segítséget nyújtsunk a lakosságnak, és a hatóságoknak. A hamis gyógyszerek jelenléte Magyarországon is egyre komolyabb problémát jelent mind a gazdaság, mind az egészségügy számára. A Pfizer mind helyi, mind globális szinten megtesz mindent a hamisítások és a hamis készítményekkel való kereskedelem felszámolása érdekében, így Magyarországon is szorosan együttműködünk az illetékes hatóságokkal.

A lakosság gyógyszerhamisítással kapcsolatos tájékoztatásában, valamint figyelemfelkeltő kampányok folytatásában a Pfizer támogatja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) Gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportját. A szakmai segítségnyújtás mellett rendszeresen támogatjuk azokat a kampányokat, amelyeket a testület a fogyasztói szemléletformálás, tájékoztatás érdekében indít.

2015-ben a Pfizer támogatásával zajlott a HENT Gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának a középiskolás korosztályt célzó versenye. A „Fűben, fában orvosság… és a neten?” kreatív pályázat során a 14-18 éves korosztálytól vártunk olyan fotót, filmet vagy képregényt, amely alkalmas arra, hogy akár a saját korcsoportja, akár a felnőttek figyelmét felhívja a hamis gyógyszerek okozta veszélyekre.

A szakmai zsűri döntését követően a Pfizer az alábbi versenyzőket jutalmazta meg kreatív ötleteikért:

I. helyezett: Szanyi Dominika (képregény)

II. helyezett: Vácz Orsolya (képregény)

III. helyezett: Szendi Mátyás (video)

 

Lezárva: 2017. november 2.