Skip directly to content

A Pfizer Magyarországon

A Pfizer szakértelmével az 1960-as évektől kezdve, önálló vállalatként pedig 1991 óta van jelen Magyarországon.

Gyógyszereink és oltóanyagaink több mint 25 éve megkerülhetetlen szereplői a magyar gyógyszerpiacnak, jelenleg mintegy 80 féle Pfizer-készítmény érhető el hazánkban, több mint 200 különféle kiszerelésben.

Vállalatunk éves árbevétele 2016-ban megközelítette a 34 milliárd forintot.

Budaörsi logisztikai központunkon keresztül a 2016. november és 2017. október közötti 12 hónapos időszakban több mint 22 millió doboz gyógyszert és oltóanyagot juttattunk el több tucat közép-kelet- és délkelet-európai, balti és kaukázusi országba, valamint Oroszországba.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2015-ben 1,2 milliárd forinttal, 2016-ban pedig már 1,5 milliárd forinttal járultunk hozzá a magyar egészségügy működéséhez, ahhoz, hogy a hazai betegek is részesülhessenek a világban ma legkorszerűbbnek számító terápiás eljárásokban. Ennek részeként 2015-ben és 2016-ban is körülbelül 500 millió forint értékben juttattunk el Pfizer-készítményeket közvetlen gyógyszeradományként a hazai egészségügyi intézményekhez, ezzel járulva hozzá azok napi működéséhez, illetve felszereltségük javításához.

A Pfizer minden munkatársa elkötelezett amellett, hogy a gyógyszerkutatások legfrissebb eredményei Magyarországon is elérhetőek legyenek. A világ egyik legnagyobb klinikai vizsgálati szponzoraként különösen fontosnak tartjuk, hogy a vállalat globális kutatásainak egy része Magyarországon, a hazai szakemberek közreműködésével valósuljon meg.

Jelenleg több mint 190 klinikai vizsgálatot folytatunk világszerte – egy-egy vizsgálatot akár több különböző helyszínen is, hogy minél több visszajelzést tudjunk gyűjteni készítményeinkkel kapcsolatban. Ezen vizsgálatok 15-20 százalékában Magyarország is részt vesz. Több mint 200 hazai klinikai vizsgálati helyszínen több tucat vizsgálatot folytatnak a magyar szakemberek, ezzel a Pfizer a hazai klinikai kutatások egyik kiemelt partnere. Ennek köszönhetően mára már ezer feletti azon betegek száma, akik részt vesznek a több száz szakember vezetésével zajló hazai klinikai vizsgálatainkban.

 

Lezárva: 2017. november 2.