Skip directly to content

Társadalmi Szerepvállalás

CSR tevékenységeink

Magyarországon

CSR Jelentés 2010 letölthető itt

A Pfizer törekszik arra, hogy a világ egyik „legemberbarátibb” vállalata legyen, és nagy figyelmet fordít arra, hogy az egészségügy javítását célzó nemzetközi és helyi szintű programjain keresztül valódi értéket teremtsen. Vállalatunknál tudatos, tervezett társadalmi felelősségvállalási tevékenység (CSR) folyik. Adományaink és támogatásaink célterületeként az egészség és a tudomány területét határoztuk meg.

Célkitűzéseink relevanciáját és törekvéseink fontosságát mutatja, hogy 2010- ben az iparági kihívások kezelésében legjobbnak bizonyultunk és elnyertük a kategória Good CSR díját.

Az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak az elhasználódott munkaruha utánpótlása nem volt megoldott. A Pfizer Aegrotus Alapítvány a Mentőszolgálat dolgozóit EU-szabványoknak megfelelő, modern munkaruhával látta el 180 millió forint értékben.

A legnagyobb társadalmi célú összefogás, a Médiaunió – Nincs De, rajtad is múlik! – Egészségprogramjának főtámogatójaként 2009- ben mintegy 40 millió forintot biztosítottunk a kampány kivitelezéséhez. Közösen Egészség díjat alapítottunk, mely ösztönzi és jutalmazza az életmódváltásban példamutató egyéneket és közösségeket. www.egeszsegdij.hu
2010 januárjában anyavállalatunkkal elindítottuk az Európában is egyedülálló Dohányzásról Leszokást Támogató Központ-ot, mely holisztikus szakmai segítséget és támogatást nyújt a leszokni vágyóknak, valamint képzésekkel és tanácsadással szolgál a hazai egészségügyi szakembereknek. A Pfizer által nyújtott támogatás 580 000 USD.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület 2009-ben a gyógyszerhamisítások ellen indított programot, melynek célja a lakosság figyelmének felhívása a bizonytalan eredetű és hamis gyógyszerek szedésének veszélyeire. A szakmai (Országos Gyógyszerészeti Intézet, Magyar Gyógyszerész Kamara) támogatók mellett az iparág részéről a Pfizer adta meg a támogatást. www.hamisgyogyszer.hu
A Hungarian Business Leaders Forum Romaster programjának keretében számos olyan roma középiskolást ösztönzünk jó tanulmányi eredmény elérésére, akik várhatóan a hazai egészségügyben szeretnének dolgozni. Az egyéni ösztönzésen és az egészségügy amúgy is nehéz humánerőforráshelyzetének javításán felül célunk olyan egészségügyi dolgozók képzése, akik könnyebben megtalálják a hangot roma embertársaikkal. Az anyagiakon túl külön értéke a mentori munkának, hogy dolgozóink szakmai és emberi segítséget is adnak a támogatott fiataloknak.

Munkatársaink társadalmi szerepvállalása is sokszínű: évek óta cipős dobozokba csomagolt ajándékokat adunk át karácsonykor a Baptista Szeretetszolgálatnak. Szép hagyomány, hogy a Pfizer-dolgozók gyermekeinek szervezett Mikulás-ünnepségre minden évben meghívunk egy nagy busznyi gyermeket olyan településekről, ahol nehéz anyagi körülmények között élnek. A Föld Napja alkalmából olyan projektet dolgoztunk ki, amely abban a kerületben ad segítséget, ahol az irodánk működik és lehetőleg egészségügyi intézmények területének közelében. Ezért a XII. kerületi Önkormányzattal egygyüttműködve a Pető Intézet, a Kútvölgyi Kórház és a János Kórház melletti zöld területet tisztítottuk meg az évek óta felhalmozódott hulladéktól, továbbá a János Kórház és a Pető Intézet területén a Pető Intézet óvodásaival közösen virágültetéssel szépítettük a környezetet.