Skip directly to content

Önkéntes munkáink

A gyógyszeripar valóban az egyik legfontosabb értékünk előállításában játszik szerepet, az emberi egészség megőrzésében, helyreállításában, az életminőség javításában.

Mi a Pfizernél büszkék vagyunk a globális jelenlétünkre, egyszerre érezzük magunkat nemzetközinek, és magyarnak. Fontos számunkra, hogy jót csináljunk, valóban segítsünk az embereken, jobbá tegyünk a magyar egészségügyet! A mindennapi feladatinkon felül szeretnénk tenni, azért a közösségért, amiben élünk. Fontos számunkra, hogy valóban segítsünk, és tegyünk, azokért, akik nálunk jobban rá vannak szorulva a támogatásra, illetve javítsunk közösen életminőségünkön, életkörülményeinken.

A társadalmi felelősségvállalás (CSR - Corporate Social Responsibility) jegyében, a közösség érdekében szervezett programjainkkal nem csak pénzt, vagy gyógyszeradományt biztosítunk, hanem az egyéni vagy csoportos önkéntességet is igyekszünk segíteni.

Eddigi tevékenységeink:

 

Önként és dalolva Orosházán - 2011. június 18-19.

 • Családok Átmeneti Otthona, Orosháza – Festés
 • A Pfizer és a Pharmotorosok önkéntes csapata kifestette az Orosházi Családok Átmeneti Otthonát, amely jelenleg 35 főnek nyújt átmeneti menedéket. A kemény munka mellett alkalmunk volt megismerni a lakókat, a gondozókat és a gyerekeket, ami mindannyiunk számára felejthetetlen élmény volt.
 •  
   
  Mosoly Varázserdő – 2011. május 27.
  A Mosoly Varázserdő, a Mosoly Alapítvány szabadtéri, elsősorban erdei ügyességi csapatjátéka Mosoly Outdoor Trénerek vezetésével és Céges Önkéntesek részvételével.
  Önkéntes kollégáink a Péterhalmi erdőben találkoztak a 7-14 év közötti 40 fős gyerekcsoporttal, akik a Tűzoltó utcai Gyermekklinikáról, a Gyöngyvirág Gyermekotthonból és az Éltes Mátyás Gyermekotthonból érkeztek. A Varázserdő egy 7 állomásból álló csapatjáték volt, amelynek a mesei keretét az Égig érő fa adta. A gyerekeket 6 csoportra osztva teljesítették az állomásokat.
   
   
  Kutyafuttató építése a Gesztenyés kertben – 2011. május 6.
  A XII. kerületi Önkormányzattal együttműködve a Pfizer dolgozói segítségével készült el a Pfizer iroda melletti parkban a kutyafuttató. Kollégáink füvet nyírtak, kerítést szereltek és füvesítettek. A gyönyörű idő és a zöld környezet kiváló alternatívát kínált az irodai klímához képest, kollégáink élvezték a közös munkát és azt, hogy hozzájárulhattak a közvetlen környezetük megszépítéséhez.
   
   
  Romaster program
  A - Romaster - hátrányos helyzetű, roma diákok támogatását célzó programunk keretén belül kollégáink 8 diák számára nyújtanak mentori támogatást. A 8 mentorunk önként jelentkezett a feladatra, hogy saját szabadidejében, tapasztalataiból merítve emberi és szakmai segítséget nyújtson diákjának legyen szó tanulmányi kérdésekről, továbbtanulásról, szakmai kérdésekről vagy magán jellegű problémáról.  A mentor-diák kapcsolatok gyakran túllépve a szabályos kereteket, sok esetben baráti viszonnyá fejlődnek. Kollégáink sikertörténetei közé tartozik, hogy egyikük közbenjárt diákja felsőoktatási intézménybe való bejutásánál, egy másik kollégánk tanulmányi segítségének köszönhetően diákja a felvételhez szükséges tantárgyból a félévi eredményét több érdemjeggyel sikerült feljavítania. Az általunk támogatott diákok közül eddig ketten felvételt nyertek az orvosi egyetemre, két diákunk pedig az egészségügyhöz kapcsolódó főiskolai tanulmányokat folytat.
  Bővebb információ a Romaster programról…