Skip directly to content

OMSZ

OMSZ

EU szabványoknak megfelelő, egységes, a mentősök által tervezett és tesztelt védőruha adományozása az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak

A vállalat 2008-ban létrehozta a Pfizer Aegrotus Közhasznú Alapítványt azzal a céllal, hogy a több, mint 300 millió forintos alaptőkéje által biztosított lehetőségeket kihasználva hozzájáruljon a hazai betegellátás színvonalának emeléséhez.

A Pfízer tudatosan kereste az Egészségügyi Minisztérium „Biztonság és partnerség” programjához kapcsolódó kiemelt, az egészségügyet, egészségügyi ellátást érintő problémákat. A támogatási cél kijelölésénél fontos szempont volt, hogy kizárjuk a saját gyógyszerek promóciójának lehetőségét. A Pfizer az Egészségügyi Minisztériumtól és az Országos Mentőszolgálattól értesült arról, hogy anyagi problémákkal küzd a szolgálat, a régi munkaruhák tönkre mentek, így a dolgozók gyakran saját ruháikban végezték munkájukat. A Pfizer Aegrotus Közhasznú Alapítvány 180 millió Ft értékű támogatást biztosított a ruhák beszerzésére.

Az együttműködési megállapodás tavaly szeptemberben jött létre, majd elkezdődött a ruhák tervezése. Nem elsősorban a divat szempontjai jöttek számításba , hanem a funkcionális igények, ugyanis ezeknek a ruháknak a gépben is jól moshatóaknak, ugyanakkor vízlepergetőnek kell lenniük, nem szabad magukba szívni a vért, mindemellett fontos szerepe van a láthatóságnak.

Egy, a mentős dolgozókból és ruhaipari szakemberből álló bizottság vett részt a tervezésben, melynek tagjai figyelembe vették a hazai és az európai uniós szabványokat is. A gyártásra tendert írtak ki és a ruhákat minősítő intézettel vizsgáltatták meg.

A támogatás eredményeként 2800 kigombolható polárbetétes, feltűnő, piros, és sárga fényvisszaverő csíkokkal bőven ellátott kabátot és nadrágot adtak át 2009. februárjától április közepéig.

Az ügy támogatásához később az Egészségügyi Minisztérium is csatlakozott, így további dolgozók kaphattak új munkaruhát.

A Pfizer Aegrotus Alapítvány 2009. május 14-én CSR szakmai elismerést kapott ezért a társadalmi felelősségvállalásért.