Skip directly to content

Gyógyszerbiztonság

A Pfizernél a betegek gyógyulását helyezzük előtérbe, ezért arra törekszünk, hogy gyógyszereink ne csak elérhetőek, de a lehető legbiztonságosabbak és leghatékonyabbak is legyenek.

Több ezer munkatársunk dolgozik a gyógyszer-biztonságosság területén – kutatók, orvosok, ápolók, gyógyszerészek és epidemiológusok.

A gyógyszer-felügyeleti hatóságok mellett, és azokkal együttműködve elemzik és értékelik gyógyszereink előnyeit és kockázatait, azelőtt és azután is, hogy az orvosok által a betegek felé történő felírásuk jóváhagyásra kerül.

Ezt a gyógyszerek hatásmechanizmusának megértésével, a nemkívánatos eseményekről szóló jelentések gyűjtésével, megfigyeléses vizsgálatokkal és olyan, egyéb tevékenységek segítségével érjük el, mint például az általunk finanszírozott, de harmadik fél által végzett független biztonságossági vizsgálatok.

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy tudatosítsuk gyógyszereink biztonságosságának fontosságát, és fejlesszük az érintettek és érdeklődők ismereteit.

Támogatjuk a gyógyszerekre és az egészségre vonatkozó innovatív oktatási módszerek és eszközök kifejlesztését, mint amilyen például a Pfizer globális honlapján elérhető, megújult Medicine Safety Education aloldal.

Nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink magas színvonalú gyógyszer-biztonságossági képzéseire, továbbá a vonatkozó hatósági előírásoknak megfelelő magatartás betartására, betartatására.

 

Lezárva: 2019. január 03.