• Jognyilatkozat

  • Adatvédelmi szabályok

  • Cookie Irányelv

HOT TOPIC Placeholder

ÖN JELENLEG ITT VAN:   Főoldal / Társadalom és tudomány / Klinikai kutatás 

KLINIKAI KUTATÁS

A Pfizer kutatóit és gyógyszerfejlesztőit egy cél vezérli: olyan készítmények kifejlesztése, amelyek jelentősen javítják az emberek életét. Célunk, hogy a legújabb kutatási és fejlesztési módszerek eredményeit, valamint a fejlett tudomány és technológia vívmányait felhasználva készítsünk minőségi gyógyszereket.

A Pfizer INSPIRE (Investigator Networks, Site Partnerships and Infrastructure for Research Excellence) programja keretében stratégiai együttműködéseket alakítunk ki, amelyek révén a legígéretesebb és leghatásosabb kutatási területekre koncentrálunk szerte a világon. Fő terápiás területeink és egyben a fejlesztéseink főbb irányai: az onkológia, a gyulladásos és autoimmun betegségek, a szív- és érrendszeri betegségek, a fájdalomcsillapítás, az idegrendszeri megbetegedések, a védőoltások, valamint a ritka betegségek. Jelenleg csaknem 100 innovatív terápia kifejlesztésén dolgozunk, amelyek magukban foglalják a biztonságos és hatékony biológiai, illetve a költséghatékony biohasonló készítményeket is.

A klinikai vizsgálatok olyan embereken végzett tudományos kutatások, amelyek során egy-egy vizsgálati készítmény (gyógyszerjelölt molekula) klinikai, farmakológiai, illetve farmakodinámiás hatásainak feltárását, a készítmény általa kiváltott nem kívánatos gyógyszerhatás azonosítását, felszívódásának, eloszlásának, metabolizmusának és kiválasztódásának tanulmányozását végezzük, hogy igazoljuk a készítmény ártalmatlanságát, hatékonyságát, előny-kockázat arányát.

Szintén klinikai vizsgálat keretében gyűjtünk adatokat a klinikai vizsgálatra szánt orvostechnikai eszközök biztonságosságával és teljesítőképességével kapcsolatban. A klinikai vizsgálatokat szigorú szakmai és jogi felügyelet mellett elvégzett laboratóriumi kutatások és állatkísérletek elvégzése után lehet lefolytatni, amikor a hatóanyagról már elegendő információ áll rendelkezésre ahhoz, hogy emberen is alkalmazható legyen.

A klinikai vizsgálatok fázisai

A klinikai vizsgálatok alábbi fázisait különítjük el:

I. fázis: általában egészséges önkénteseken történik a hatóanyag első emberi kipróbálása, a vizsgált készítmény emberi szervezet általi tolerálhatóságának igazolására.

II. fázis: ebben a fázisban a vizsgálati készítményt a vizsgált betegségben szenvedő páciensek szűk csoportja kapja azzal a fő céllal, hogy a készítmény legmegfelelőbb adagolását meghatározzák.

III. fázis: ebben a fázisban már nagyobb számú beteget kezelnek a vizsgált készítménnyel. A fő cél, hogy a készítmény biztonságosságát igazolják, illetve, hogy feltárják a készítmény nemkívánatos mellékhatásait és azok előfordulási gyakoriságát.

IV. fázis: már forgalomban levő gyógyszerrel történik a vizsgálat. Célja további információk gyűjtése a hatásokkal és mellékhatásokkal kapcsolatban, a megfelelő adagolás pontosabb meghatározása, illetve a nem gyakori mellékhatások megismerése.

Lezárva: 2019. február 20.

RólunkA Pfizer logórólTörténetünkVállalati kultúránk és értékeink A Pfizer Magyarországon VezetőinkCOVID-19A COVID-19 elleni vakcinafejlesztésről A COVID-19 elleni vakcinafejlesztés mérföldkövei Az mRNS vakcinákról Gyakran ismételt kérdésekTerápiás területeinkDaganatos betegségekSzív- és érrendszeri betegségekDohányzásról való leszokásRitka betegségekVédőoltásokkal megelőzhető betegségekTársadalom és tudomány Gyógyszeradományok intézményeknekPályázati lehetőség betegszervezeteknek Biztonságos gyógyszerhasználat GyógyszerbiztonságKlinikai kutatás Gyógyszerhamisítás Aegrotus Alapítvány Támogatott szervezetek Karrier Csatlakozz hozzánkHírekSajtószoba