• Jognyilatkozat

  • Adatvédelmi szabályok

  • Cookie Irányelv

HOT TOPIC Placeholder

ÖN JELENLEG ITT VAN:   Főoldal / Társadalom és tudomány / Klinikai kutatás / Kutatási hálózatunk

KUTATÁSI HÁLÓZATUNK

Folyamatosan újabb, hatékonyabb és biztonságosabb gyógyszereket és terápiás eljárásokat fejlesztünk, hogy így szálljunk szembe a betegségekkel. Egyetemekkel, kutatóintézetekkel, kormányzati szereplőkkel, betegszervezetekkel, egészségügyi és technológiai szolgáltatókkal, valamint magukkal az érintettekkel, vagyis a betegekkel dolgozunk együtt, hogy új megközelítéseket találjunk a legfontosabb egészségügyi kihívásokra.

Jelenleg több mint 190 klinikai vizsgálatot folytatunk világszerte – egy-egy vizsgálatot akár több különböző helyszínen is, hogy minél több visszajelzést tudjunk gyűjteni készítményeinkkel kapcsolatban. Ezen vizsgálatok 15-20 százalékában Magyarország is részt vesz. Több mint 200 hazai klinikai vizsgálati helyszínen több tucat vizsgálatot folytatnak a magyar szakemberek, ezzel a Pfizer a hazai klinikai kutatások egyik kiemelt partnere.

A Magyarországon folytatott kutatások különböző terápiás területeken zajlanak (pl. onkológia, neurológia, fájdalomcsillapítás, oltóanyagok stb.), eredményeik világszerte hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyabb és biztonságosabb készítményeket biztosíthassunk a betegek számára.

Klinikai kutatási hálózatunkban kiemelt helyet foglal el a Pfizer INSPIRE (Investigator Networks, Site Partnerships and Infrastructure for Research Excellence) program, melynek keretében stratégiai együttműködéseket kialakítva a legígéretesebb és leghatásosabb kutatási területekre koncentrálunk szerte a világon.

Az INSPIRE program tagjai olyan intézmények, melyek a Pfizer klinikai kutatási hálózatához tartoznak, nagyon szigorú követelményeknek felelnek meg, és többszörösen bizonyították már, hogy a gyógyszerkutatás és -fejlesztés hatékony és eredményes helyszínei.

A Pfizer és az INSPIRE programban részt vevő szervezetek együttműködése kiemelt fontosságú. Ezek a kutatási partnerek elsősorban abban segítenek minket, hogy a betegek világszerte egyre innovatívabb, hatékonyabb és biztonságosabb gyógyszerekhez jussanak hozzá.

Jelenleg globálisan 200 INSPIRE helyszín működik a Pfizer hálózatában, köztük négy magyarországi városban (Debrecenben, Pécsett, Miskolcon és Budapesten).

Az INSPIRE program nemcsak a páciensek számára nyújt hozzáadott értéket, de a helyi kutatói közösségekre, az innovatív szemlélet terjesztésére is kedvező hatással bír.

Lezárva: 2019. február 20.

 

KLINIKAI KUTATÁSOK MAGYARORSZÁGON
RólunkA Pfizer logórólTörténetünkVállalati kultúránk és értékeink A Pfizer Magyarországon VezetőinkCOVID-19A COVID-19 elleni vakcinafejlesztésről A COVID-19 elleni vakcinafejlesztés mérföldkövei Az mRNS vakcinákról Gyakran ismételt kérdésekTerápiás területeinkDaganatos betegségekSzív- és érrendszeri betegségekDohányzásról való leszokásRitka betegségekVédőoltásokkal megelőzhető betegségekTársadalom és tudomány Gyógyszeradományok intézményeknekPályázati lehetőség betegszervezeteknek Biztonságos gyógyszerhasználat GyógyszerbiztonságKlinikai kutatás Gyógyszerhamisítás Aegrotus Alapítvány Támogatott szervezetek Karrier Csatlakozz hozzánkHírekSajtószoba