Skip directly to content

Oktatás, fejlesztés

ROMASTER program – Segítség roma fiataloknak

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) kezdeményezésére 2007-ben indult el a ROMASTER program, amelynek kiemelt célja a roma fiatalok tartós – a diploma megszerzéséig szóló – támogatása. A tehetséges, tanulni vágyó diákoknak az érettségit megelőző középiskolai tanulmányok utolsó két tanévében, majd az érettségit követő nappali tagozatos felsőfokú tanulmányok időtartamára nyújtanak segítséget.

A közgazdász, jogi és műszaki pálya iránt érdeklődő fiatalok mellett a Pfizer az egészségügy területén elhelyezkedni kívánó középiskolásokat támogatja céljaik elérésében. 

A HBLF-ROMASTER programot az emeli ki, teszi különlegessé más ösztöndíjakhoz képest, hogy a rendszeres pénzügyi támogatáson felül minden diák mellé egy mentort jelölnek ki a támogató vállalattól, aki központi szerepet tölt be a program során a diák életében.  Fontos, hogy a diák és a vállalati mentor között bizalmi viszony alakuljon ki, hogy a diák bátran fordulhasson bármilyen kérdésével, problémájával mentorához. A mentor feladata egyfajta útmutatás, életvezetés is: a középiskolai évek során segítséget nyújt a pályaválasztásban, az egyetemi évek alatt folyamatosan segíti mentoráltját és általában a diploma megszerzése után is jó kapcsolatot ápolnak.

A diákok beszámolója alapján, a mentor-mentorált kapcsolat kiemelkedően jól működik a Pfizernél, bármilyen kérdésről legyen szó, bizalommal fordulhatnak a mentorok felé. A Pfizer támogatásával egy diák már diplomával és nyelvvizsgával léphetett a munkaerőpiacra, és vállalatunk, valamint mentor munkatársaink jelenleg is négy fiatal tanulmányait segítik.

 

Lezárva: 2019. február 20.