• Jognyilatkozat

  • Adatvédelmi szabályok

  • Cookie Irányelv

HOT TOPIC Placeholder

ÖN JELENLEG ITT VAN:  Főoldal / Társadalom és tudomány / Oktatás, fejlesztés

OKTATÁS, FEJLESZTÉS

ROMASTER PROGRAM – SEGÍTSÉG ROMA FIATALOKNAK
A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) kezdeményezésére 2007-ben indult el a ROMASTER program, amelynek kiemelt célja a roma fiatalok tartós – a diploma megszerzéséig szóló – támogatása. A tehetséges, tanulni vágyó diákoknak az érettségit megelőző középiskolai tanulmányok utolsó két tanévében, majd az érettségit követő nappali tagozatos felsőfokú tanulmányok időtartamára nyújtanak segítséget.

A közgazdász, jogi és műszaki pálya iránt érdeklődő fiatalok mellett a Pfizer az egészségügy területén elhelyezkedni kívánó középiskolásokat támogatja céljaik elérésében. 

A HBLF-ROMASTER programot az emeli ki, teszi különlegessé más ösztöndíjakhoz képest, hogy a rendszeres pénzügyi támogatáson felül minden diák mellé egy mentort jelölnek ki a támogató vállalattól, aki központi szerepet tölt be a program során a diák életében.  Fontos, hogy a diák és a vállalati mentor között bizalmi viszony alakuljon ki, hogy a diák bátran fordulhasson bármilyen kérdésével, problémájával mentorához. A mentor feladata egyfajta útmutatás, életvezetés is: a középiskolai évek során segítséget nyújt a pályaválasztásban, az egyetemi évek alatt folyamatosan segíti mentoráltját és általában a diploma megszerzése után is jó kapcsolatot ápolnak.

A diákok beszámolója alapján, a mentor-mentorált kapcsolat kiemelkedően jól működik a Pfizernél, bármilyen kérdésről legyen szó, bizalommal fordulhatnak a mentorok felé. A Pfizer támogatásával egy diák már diplomával és nyelvvizsgával léphetett a munkaerőpiacra, és vállalatunk, valamint mentor munkatársaink jelenleg is négy fiatal tanulmányait segítik.

Lezárva: 2019. február 20.
RólunkA Pfizer logórólTörténetünkVállalati kultúránk és értékeink A Pfizer Magyarországon VezetőinkCOVID-19A COVID-19 elleni vakcinafejlesztésről A COVID-19 elleni vakcinafejlesztés mérföldkövei Az mRNS vakcinákról Gyakran ismételt kérdésekTerápiás területeinkDaganatos betegségekSzív- és érrendszeri betegségekDohányzásról való leszokásRitka betegségekVédőoltásokkal megelőzhető betegségekTársadalom és tudomány Gyógyszeradományok intézményeknekPályázati lehetőség betegszervezeteknek Biztonságos gyógyszerhasználat GyógyszerbiztonságKlinikai kutatás Gyógyszerhamisítás Aegrotus Alapítvány Támogatott szervezetek Karrier Csatlakozz hozzánkHírekSajtószoba