• Jognyilatkozat

  • Adatvédelmi szabályok

  • Cookie Irányelv

HOT TOPIC Placeholder

ÖN JELENLEG ITT VAN:  Főoldal / Rólunk / A Pfizer Magyarországon

A PFIZER MAGYARORSZÁGON

A Pfizer szakértelmével az 1960-as évektől kezdve, önálló vállalatként pedig 1991 óta van jelen Magyarországon.

Gyógyszereink és oltóanyagaink közel 30 éve megkerülhetetlen szereplői a magyar gyógyszerpiacnak, jelenleg mintegy 60 féle Pfizer-készítmény érhető el hazánkban, 130 különféle kiszerelésben.

Vállalatunk éves árbevétele 2019-ben meghaladta a 44,7 milliárd forintot.

Budaörsi logisztikai központunkon keresztül több tucat közép-kelet- és délkelet-európai, balti és kaukázusi ország, valamint Oroszország biztonságos gyógyszerellátását támogatjuk.

Büszkék vagyunk arra, hogy évről évre egyre nagyobb mértékben, 2019-ben már 1 milliárd 826 millió forinttal járultunk hozzá a magyar egészségügy működéséhez, ahhoz, hogy a hazai betegek is részesülhessenek a világban ma legkorszerűbbnek számító terápiás eljárásokban.

A Pfizer évek óta megbízható partnere a hazai tudományos életnek, hiszen több mint 20 éve végez klinikai kutatásokat Magyarországon. Ezek a vizsgálatok nemcsak a betegek számára kínálnak sokszor egyedülálló lehetőségeket, hanem a kutatásban részt vevő szakemberek számára is komoly szakmai lehetőséget jelentenek. Kiemelt fontosságúnak érezzük, hogy a vállalat globális klinikai vizsgálatainak hozzávetőlegesen 10-15%-a érinti Magyarországot is. 2018-ban 791 millió forinttal, 2019-ben pedig jóval nagyobb mértékben, 1 milliárd 239 millió forinttal támogattuk azokat a szakembereket és intézményeket, akik aktívan részt vettek az új terápiás eljárások, gyógyszerek kifejlesztését célzó kutatásainkban. Jelenleg több mint 50 klinikai kutatásunk fut Magyarországon, megközelítőleg 1500 beteg részvételével tíz különböző terápiás területen.

2019-ben 285 millió forint került közvetlen adományként hazai egészségügyi intézményekhez, ezzel járulva hozzá azok napi működéséhez, felszereltségük javításához.

Különösen fontos volt az a 152 millió forint összegű támogatás, amely ahhoz segítette hozzá a hazai szakembereket – elsősorban külföldi konferenciák, kutatások résztvevőjeként –, hogy nemzetközi szintű tudáshoz jussanak, amelyet hazaérkezve akár már másnap a hazai betegek szolgálatába tudnak állítani.

A Pfizer a világ egyik vezető, innovatív, biológiai gyógyszergyártója elkötelezett amellett, hogy a nyilvánosság megismerhesse a gyógyszerfejlesztők és az orvosok a betegek érdekében végzett közös munkájának anyagi vetületét. A vállalat meggyőződése, hogy az átlátható és etikus együttműködés növeli a betegek bizalmát orvosuk terápiás döntésének függetlenségében.

PP-PFE-HUN-0141

Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.

1123 Budapest, Alkotás u. 53.

Lezárva: 2020. 06. 18.

RólunkA Pfizer logórólTörténetünkVállalati kultúránk és értékeink A Pfizer Magyarországon VezetőinkCOVID-19A COVID-19 elleni vakcinafejlesztésről A COVID-19 elleni vakcinafejlesztés mérföldkövei Az mRNS vakcinákról Gyakran ismételt kérdésekTerápiás területeinkDaganatos betegségekSzív- és érrendszeri betegségekDohányzásról való leszokásRitka betegségekVédőoltásokkal megelőzhető betegségekTársadalom és tudomány Gyógyszeradományok intézményeknekPályázati lehetőség betegszervezeteknek Biztonságos gyógyszerhasználat GyógyszerbiztonságKlinikai kutatás Gyógyszerhamisítás Aegrotus Alapítvány Támogatott szervezetek Karrier Csatlakozz hozzánkHírekSajtószoba