• Jognyilatkozat

  • Adatvédelmi szabályok

  • Cookie Irányelv

HOT TOPIC Placeholder

ÖN JELENLEG ITT VAN:  Főoldal / Rólunk / A Pfizer Magyarországon

A PFIZER MAGYARORSZÁGON

A Pfizer szakértelmével az 1960-as évektől kezdve, önálló vállalatként pedig 1991 óta van jelen Magyarországon.

Gyógyszereink és oltóanyagaink több mint 30 éve megkerülhetetlen szereplői a magyar gyógyszerpiacnak.

Vállalatunk éves nettó árbevétele 2020-ban meghaladta a 46,5 milliárd forintot.

Büszkék vagyunk arra, hogy évről évre egyre nagyobb mértékben, 2020-ban már 1 milliárd 429 millió forinttal járultunk hozzá a magyar egészségügy működéséhez, ahhoz, hogy a hazai betegek is részesülhessenek a világban ma legkorszerűbbnek számító terápiás eljárásokban.

A Pfizer évek óta megbízható partnere a hazai tudományos életnek, hiszen több mint 20 éve végez klinikai kutatásokat Magyarországon. Ezek a vizsgálatok nemcsak a betegek számára kínálnak sokszor egyedülálló lehetőségeket, hanem a kutatásban részt vevő szakemberek számára is komoly szakmai lehetőséget jelentenek. Kiemelt fontosságúnak érezzük, hogy a vállalat globális klinikai vizsgálatainak hozzávetőlegesen 10-15%-a érinti Magyarországot is. 2016 és 2020 között, a Pfizer 14 milliárd forintot költött Magyarországon új gyógyszerek és terápiák kutatására, illetve fejlesztésére, elsősorban az onkológia, a szív- és érrendszeri megbetegedések, az immunológia és a különböző gyulladásos megbetegedések területén.
 
A klinikai vizsgálatokon túl a Pfizer Magyarország 2020-ban több mint 65 millió forinttal járult hozzá az egészségügyi szakemberek magas színvonalú képzéséhez konferenciák megvalósításának, vagy a szakemberek részvételének támogatásával.

Az egészségügyi intézményeket és betegszervezeteket is jelentős összeggel, összesen 300 millió forinttal támogatta a vállalat, ezzel segítve a betegek magasabb színvonalú ellátását.
​​​​​​​

A Pfizer a világ egyik vezető, innovatív, biológiai gyógyszergyártójaként elkötelezett amellett, hogy a nyilvánosság megismerhesse a gyógyszerfejlesztők és az orvosok betegek érdekében végzett közös munkájának anyagi vetületét. A vállalat meggyőződése, hogy az átlátható és etikus együttműködés növeli a betegek bizalmát orvosuk terápiás döntésének függetlenségében.

​​​​​​​

Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.
1123 Budapest Alkotás u. 53.
Lezárva: 2022. május 18.
PP-UNP-HUN-0042
​​​​​​​

RólunkA Pfizer logórólTörténetünkVállalati kultúránk és értékeink A Pfizer Magyarországon VezetőinkCOVID-19A COVID-19 elleni vakcinafejlesztésről A COVID-19 elleni vakcinafejlesztés mérföldkövei Az mRNS vakcinákról Gyakran ismételt kérdésekTerápiás területeinkDaganatos betegségekSzív- és érrendszeri betegségekDohányzásról való leszokásRitka betegségekVédőoltásokkal megelőzhető betegségekTársadalom és tudomány Gyógyszeradományok intézményeknekPályázati lehetőség betegszervezeteknek Biztonságos gyógyszerhasználat GyógyszerbiztonságKlinikai kutatás Gyógyszerhamisítás Aegrotus Alapítvány Támogatott szervezetek Karrier Csatlakozz hozzánkHírekSajtószoba