Skip directly to content

A Pfizer dolgozói megszépítik a Hegyvidéket

A Pfizer dolgozói megszépítik a Hegyvidéket

A XII. kerületi Önkormányzat, a Pető Intézet és a BKV összefogásával a Föld Napja alkalmából kerülettakarítást rendeztünk a Hegyvidéken. A kerületszépítő akció a Pfizer társadalmi szerepvállalást erősítő programja nyomán valósul meg.

A kezdeményezés célja, hogy a polgárokat olyan fontos ügyek felkarolására buzdítsa, mint amilyen a környezet tisztán tartása, ápolása. A Kútvölgyi Kórház és a szomszédos Nemzetközi Pető Intézet környékén a cég dolgozói erdős területek megtisztítására, buszmegállók újrafestésére és virágültetésre vállalkoztak, amelyben a Pető Intézet kis óvodásai is segítségükre voltak. Dr. Rékassy Balázs, a Pfizer közkapcsolati igazgatója szerint a takarítás helyszínének kiválasztásában meghatározó szempont volt, hogy a vállalatuk székhelyéül is szolgáló kerületben, lehetőség szerint egészségügyi intézmények közelében fekvő területeket szépíthessenek meg. „Nagy örömünkre szolgált, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat és a Nemzetközi Pető Intézet azonnal a Pfizer kezdeményezése mellé állt, így a virágos, rendezett környezet igazi csapatmunka eredménye lesz”- mondta.

Váczi János, a Hegyvidéki Önkormányzat kabinetfőnöke az akció kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat örömmel támogat minden olyan civil kezdeményezést, amely a kerület szépítésére, tisztítására irányul. A szakmai segítség mellet az önkormányzat a takarításhoz szükséges zsákok, kesztyűk, szerszámok, konténerek biztosításával volt az Pfizer dolgozóinak segítségére. „A Hegyvidék egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a jó levegő és a zöld területek, parkok, erdők, ligetek, játszóterek sokasága, amelyek közvetlen közelében mindennapi életünket éljük, éppen ezért arra bíztatunk mindenkit, hogy a Pfizer példáját követve tegyen a szebb, rendezett kerületért, és óvja környezete tisztaságát.”