• Jognyilatkozat

  • Adatvédelmi szabályok

  • Cookie Irányelv

HOT TOPIC Placeholder

ÖN JELENLEG ITT VAN:  Főoldal / Rólunk / Történetünk

TÖRTÉNETÜNK

Attól kezdve, hogy Charles Pfizer és Charles Erhart – ötvözve kettejük, a vegyész és a cukrász tudását – 1849-ben elkészítették mandula ízű antiparazita készítményüket, a Pfizer munkatársai mindig is az új megoldások és az új gyógymódok felkutatásának úttörői voltak.

Vállalatunk több mint 170 éve áll a haladás és a gyógyítás szolgálatában. A Pfizer megbízható társ a súlyos és nehezen kezelhető betegségek gyógyításában és a megelőzésben. Az egyes terápiás területeken betöltött kiemelkedő szerepünk és közel 100 kutatás-fejlesztési fázisban lévő új molekulánk révén sikerrel alapozzuk meg célkitűzésünket, hogy 2025-re 25 áttörést jelentő terápiát hozzunk el a betegeknek.

1849-es alapításunk óta sok minden változott, de az emberekért végzett innovációk iránti elkötelezettségünk a régi maradt. Ismerje meg a történetünk mérföldköveit! 

Mérföldkövek

1849 – Az első lépések

Két fiatal német vállalkozó, Charles Pfizer és unokatestvére, Charles Erhart megalapítja a Charles Pfizer & Company finomkémiai vállalatot Brooklynban.

​​​​​​​1862 – Borkősav

A Pfizer elsőként kezdi meg az élelmiszer- és vegyiparban egyaránt nélkülözhetetlen borkősav és a tisztított borkő háztartási célú gyártását.

1880 – Citromsav

A Pfizer import citrom- és zöldcitrom-koncentrátumból megkezdi a citromsav előállítását, és rövidesen Amerika vezető citromsav-gyártója lesz.

1899 – 50. évforduló

Amerika vezető vegyipari gyártója fennállásának 50. évfordulóját ünnepli. Termékkínálatában különféle vegyszerek és gyógyszerek széles skálája található meg.

1936 – C-vitamin

Doktor Richard Pasternack fermentáció nélküli módszert dolgoz ki a citromsav előállítására.  A Pfizer ennek köszönhetően a világ vezető C-vitamin-gyártójává lép elő.

1944 – Penicillin

A Pfizer a tartályos fermentálás segítségével megvalósítja a penicillin tömeggyártását, és ezzel világszerte a „csodagyógyszer” legnagyobb gyártójává válik.

1949 – 100. évforduló

A Pfizer fennállásának 100. évfordulóját ünnepli. A vállalat irányítását vezetők új generációja veszi át. A Pfizer kutatóinak figyelme a különféle betegségek elleni új organizmusok felfedezésére összpontosul.

​​​​​​​
1951 – Globális terjeszkedés

A Pfizer megalapítja belgiumi, brazíliai, kanadai, kubai, angliai, mexikói, panamai és Puerto Ricó-i leányvállalatát.

1999 – 150. évforduló

A Pfizer a világ egyik legkiemelkedőbb gyógyszeripari vállalataként fennállásának 150. évfordulóját ünnepli. A Forbes magazin a Pfizert „Az év vállalatának” nevezi.

2000 – Warner-Lambert

Az elsőkből még jobbak: a Pfizer és a Waner-Lambert egyesülésével létrejön az új Pfizer, a világ legdinamikusabban fejlődő gyógyszeripari nagyvállalata

2009 – Wyeth

A Wyeth akvizíciójával olyan gyógyszerekkel és oltóanyagokkal bővül a vállalat termékköre, amelyekkel a Pfizer nap mint nap betegek millióin segít világszerte.

2010 – Kutatás-fejlesztés

A Pfizer bejelenti, hogy Pfizer Worldwide Research and Development néven létrehozza diverzifikált K+F platformját a kis- és nagymolekulájú gyógyszerekkel, illetve az oltóanyagokkal kapcsolatos kutatás-fejlesztései támogatására.

2015 – A felvásárlások éve

Akvizíciók révén bővül a Pfizer vakcina-portfóliója, a Hospira felvásárlásával pedig tovább nő az összetett gyártástechnológiájú steril intravénás készítmények és biohasonlók termékköre.
​​​​​​​

2016 – Mesterséges intelligencia az immun-onkológiai kutatásban

A Pfizer és az IBM Watson együttműködése révén a Pfizer egy mesterséges intelligencián alapuló szoftver segítségével igyekszik felgyorsítani immun-onkológiai kutatásait. Az immunterápia lényege, hogy a rákos sejteket nem kívülről pusztítják el, hanem az immunrendszert vennék rá arra, hogy saját maga győzze le a betegséget.

2020 – COVID-19

A Pfizer és a BioNTech COVID-19 elleni vakcinája a koronavírus elleni küzdelem élvonalában.  


Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.
1123 Budapest Alkotás u. 53.
Lezárva: 2022. május 18.
PP-UNP-HUN-0042

RólunkA Pfizer logórólTörténetünkVállalati kultúránk és értékeink A Pfizer Magyarországon VezetőinkCOVID-19A COVID-19 elleni vakcinafejlesztésről A COVID-19 elleni vakcinafejlesztés mérföldkövei Az mRNS vakcinákról Gyakran ismételt kérdésekTerápiás területeinkDaganatos betegségekSzív- és érrendszeri betegségekDohányzásról való leszokásRitka betegségekVédőoltásokkal megelőzhető betegségekTársadalom és tudomány Gyógyszeradományok intézményeknekPályázati lehetőség betegszervezeteknek Biztonságos gyógyszerhasználat GyógyszerbiztonságKlinikai kutatás Gyógyszerhamisítás Aegrotus Alapítvány Támogatott szervezetek Karrier Csatlakozz hozzánkHírekSajtószoba