• Jognyilatkozat

  • Adatvédelmi szabályok

  • Cookie Irányelv

HOT TOPIC Placeholder

Helix Image

ÖN JELENLEG ITT VAN:   Főoldal / Terápiás területeink / Védőoltásokkal megelőzhető betegségek
 ​​​​​​​

VÉDŐOLTÁSOKKAL MEGELŐZHETŐ BETEGSÉGEK

A megelőzés a legjobb orvoslás
A betegségeket megelőző oltásokat az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányának tekinthetjük. A biztonságos és hatékony védőoltások megfékezik vagy megszüntetik a fertőző betegségek gyors terjedését, amelyek sokszor végzetes kimenetellel járnak. Az immunizáció azonban nemcsak gyermekkorban, hanem egész életen át fontos, hiszen a vakcina beadásával az adott személyen kívül a körülötte élő embereket is védjük.

A szervezet védekező képességét egyes betegségek és az életkor is befolyásolhatja, vannak olyan csoportok, amelyek fokozottan fogékonyak egy-egy kórokozóra (pl.: immunhiányos állapot, idősek), így a védőoltások alkalmazása kiemelten javasolt számukra. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk a munkakörrel, vagy életvitellel járó környezeti tényezőkről (pl.: mezőgazdasági dolgozó, túrázók) sem, amelyek veszélyforrásai védőoltással jelentősen csökkenthetőek.

Az oltóanyagok kutatásában és fejlesztésében a Pfizer érdeme jelentős. Kulcsszerepet játszott halálos fertőző betegségek, mint pl.: himlő és a járványos gyermekbénulás világszintű megfékezésében, megszüntetésében, vagy olyan bakteriális fertőzések kialakulásának megakadályozásában, mint a meningococcus okozta agyhártyagyulladás vagy pneumococcus okozta megbetegedések. Az oltóanyagok előállítása mellett forradalmasította a betegek ellátását, és elsőként fejlesztette ki a hőstabil és liofilizált oltást, amely biztosította a hosszútávú eltarthatóságot. A Pfizer továbbra is elkötelezett az új oltóanyagok fejlesztésében, amely hosszú és összetett, általában 10-15 évig tartó folyamat.

Egy betegséget mindig jobb megelőzni, mint elszenvedni A védőoltás a megelőzés egyik leghatékonyabb módja. Mivel a kórokozóknak egész életünk során ki vagyunk téve, a vakcinációra úgy kell tekinteni, mint egy egész életen átívelő hasznos beavatkozásra.

undefined

Lezárva: 2021. október 25. 

RólunkA Pfizer logórólTörténetünkVállalati kultúránk és értékeink A Pfizer Magyarországon VezetőinkCOVID-19A COVID-19 elleni vakcinafejlesztésről A COVID-19 elleni vakcinafejlesztés mérföldkövei Az mRNS vakcinákról Gyakran ismételt kérdésekTerápiás területeinkDaganatos betegségekSzív- és érrendszeri betegségekDohányzásról való leszokásRitka betegségekVédőoltásokkal megelőzhető betegségekTársadalom és tudomány Gyógyszeradományok intézményeknekPályázati lehetőség betegszervezeteknek Biztonságos gyógyszerhasználat GyógyszerbiztonságKlinikai kutatás Gyógyszerhamisítás Aegrotus Alapítvány Támogatott szervezetek Karrier Csatlakozz hozzánkHírekSajtószoba