Kapcsolat

Karrier

Kapcsolat

Oldaltérkép

Klinikai kutatás HomeTársadalomKlinikai kutatás 

A Pfizer kutatóit és gyógyszerfejlesztőit egy cél vezérli: olyan készítmények kifejlesztése, amelyek jelentősen javítják az emberek életét. Célunk, hogy a legújabb kutatási és fejlesztési módszerek eredményeit, valamint a fejlett tudomány és technológia vívmányait felhasználva készítsünk minőségi gyógyszereket.

A Pfizer INSPIRE (Investigator Networks, Site Partnerships and Infrastructure for Research Excellence) programja keretében stratégiai együttműködéseket alakítunk ki, amelyek révén a legígéretesebb és leghatásosabb kutatási területekre koncentrálunk szerte a világon. Fő terápiás területeink és egyben a fejlesztéseink főbb irányai: az onkológia, a gyulladásos és autoimmun betegségek, a szív- és érrendszeri betegségek, a fájdalomcsillapítás, az idegrendszeri megbetegedések, a védőoltások, valamint a ritka betegségek. Jelenleg csaknem 100 innovatív terápia kifejlesztésén dolgozunk, amelyek magukban foglalják a biztonságos és hatékony biológiai, illetve a költséghatékony biohasonló készítményeket is.

A klinikai vizsgálatok olyan embereken végzett tudományos kutatások, amelyek során egy-egy vizsgálati készítmény (gyógyszerjelölt molekula) klinikai, farmakológiai, illetve farmakodinámiás hatásainak feltárását, a készítmény általa kiváltott nem kívánatos gyógyszerhatás azonosítását, felszívódásának, eloszlásának, metabolizmusának és kiválasztódásának tanulmányozását végezzük, hogy igazoljuk a készítmény ártalmatlanságát, hatékonyságát, előny-kockázat arányát.

Szintén klinikai vizsgálat keretében gyűjtünk adatokat a klinikai vizsgálatra szánt orvostechnikai eszközök biztonságosságával és teljesítőképességével kapcsolatban. A klinikai vizsgálatokat szigorú szakmai és jogi felügyelet mellett elvégzett laboratóriumi kutatások és állatkísérletek elvégzése után lehet lefolytatni, amikor a hatóanyagról már elegendő információ áll rendelkezésre ahhoz, hogy emberen is alkalmazható legyen.
A klinikai vizsgálatok fázisai
 

A klinikai vizsgálatok alábbi fázisait különítjük el:


I. fázis: általában egészséges önkénteseken történik a hatóanyag első emberi kipróbálása, a vizsgált készítmény emberi szervezet általi tolerálhatóságának igazolására.

II. fázis: ebben a fázisban a vizsgálati készítményt a vizsgált betegségben szenvedő páciensek szűk csoportja kapja azzal a fő céllal, hogy a készítmény legmegfelelőbb adagolását meghatározzák.

III. fázis: ebben a fázisban már nagyobb számú beteget kezelnek a vizsgált készítménnyel. A fő cél, hogy a készítmény biztonságosságát igazolják, illetve, hogy feltárják a készítmény nemkívánatos mellékhatásait és azok előfordulási gyakoriságát.

IV. fázis: már forgalomban levő gyógyszerrel történik a vizsgálat. Célja további információk gyűjtése a hatásokkal és mellékhatásokkal kapcsolatban, a megfelelő adagolás pontosabb meghatározása, illetve a nem gyakori mellékhatások megismerése.

Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.
1123 Budapest Alkotás u. 53.
Lezárva: 2022. 06. 08.

PP-UNP-HUN-0067

Társadalom és Tudomány​​​​​

  • Gyógyszeradományok intézményeknek
  • Biztonságos gyógyszerhasználat
  • Gyógyszerhamisítás
KarrierHírekOldaltérkép Partners Rólunk Covid-19Terápiás területeink Társadalom Grant Seekers Media PfizerMedKözzétételJognyilatkozatAdatvédelmi szabályokCookie Irányelv

Helyi megfelelőségi jelentéstétel 
útmutató és adatvédelmi tájékoztató

Business to Business
Copyright © 2002- 2022 Pfizer Inc. All rights reserved. This information—including product information—is intended only for residents of Hungary.