KapcsolatKarrierKapcsolatOldaltérkép
HomeTársadalomKlinikai kutatásKutatási hálózatunkKutatási hálózatunk

Folyamatosan újabb, hatékonyabb és biztonságosabb gyógyszereket és terápiás eljárásokat fejlesztünk, hogy így szálljunk szembe a betegségekkel. Egyetemekkel, kutatóintézetekkel, kormányzati szereplőkkel, betegszervezetekkel, egészségügyi és technológiai szolgáltatókkal, valamint magukkal az érintettekkel, vagyis a betegekkel dolgozunk együtt, hogy új megközelítéseket találjunk a legfontosabb egészségügyi kihívásokra.

2022 első negyedévében több mint 200 klinikai vizsgálatot folytattunk világszerte – egy-egy vizsgálatot akár több különböző helyszínen is, hogy minél több visszajelzést tudjunk gyűjteni készítményeinkkel kapcsolatban. Ezen vizsgálatok 10-15% százalékában Magyarország is részt vesz. Jelenleg több mint 150 hazai klinikai vizsgálati helyszínen folytatnak vizsgálatokat a magyar szakemberek, ezzel a Pfizer a hazai klinikai kutatások egyik kiemelt partnere.

A Magyarországon folytatott kutatások különböző terápiás területeken zajlanak (pl. onkológia, neurológia, fájdalomcsillapítás, oltóanyagok stb.), és eredményeik világszerte hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyabb és biztonságosabb készítményeket biztosíthassunk a betegek számára.
Klinikai kutatási hálózatunkban kiemelt helyet foglal el a Pfizer INSPIRE (Investigator Networks, Site Partnerships and Infrastructure for Research Excellence) program, melynek keretében stratégiai együttműködéseket kialakítva a legígéretesebb és leghatásosabb kutatási területekre koncentrálunk szerte a világon.
Az INSPIRE program tagjai olyan intézmények, melyek a Pfizer klinikai kutatási hálózatához tartoznak, nagyon szigorú követelményeknek felelnek meg, és többszörösen bizonyították már, hogy a gyógyszerkutatás és -fejlesztés hatékony és eredményes helyszínei.
A Pfizer és az INSPIRE programban részt vevő szervezetek együttműködése kiemelt fontosságú. Ezek a kutatási partnerek elsősorban abban segítenek minket, hogy a betegek világszerte egyre innovatívabb, hatékonyabb és biztonságosabb gyógyszerekhez jussanak hozzá.
Jelenleg globálisan 200 INSPIRE helyszín működik a Pfizer hálózatában. Magyarországon négy INSPIRE klinikai vizsgálati helyszín található, a hazai nagy orvostudományi egyetemeken: A Semmelweis Egyetemen, a Debreceni Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen.
 
Az INSPIRE program nemcsak a páciensek számára nyújt hozzáadott értéket, de a helyi kutatói közösségekre, az innovatív szemlélet terjesztésére is kedvező hatással bír.

Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.
1123 Budapest Alkotás u. 53.
Lezárva: 2022. 06. 08.

PP-UNP-HUN-0067

Klinikai kutatás

  • Új hatóanyagok
  • Ukrajnában megkezdett klinikai vizsgálatokról
Klinikai kutatások magyarországonTudjon meg többet
KarrierHírekOldaltérkép Partners Rólunk Covid-19Terápiás területeink Társadalom Grant Seekers Media PfizerMedKözzétételJognyilatkozatAdatvédelmi szabályokCookie Irányelv

Helyi megfelelőségi jelentéstétel 
útmutató és adatvédelmi tájékoztató

Business to Business
Copyright © 2002- 2022 Pfizer Inc. All rights reserved. This information—including product information—is intended only for residents of Hungary.