KapcsolatKarrierKapcsolatOldaltérkép
Védőoltásokkal megelőzhető betegségek​​​​​HomeTerápiás területeinkVédőoltásokkal megelőzhető betegségek

A megelőzés a legjobb orvoslás

A betegségeket megelőző oltásokat az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányának tekinthetjük. A biztonságos és hatékony védőoltások megfékezik vagy megszüntetik a fertőző betegségek gyors terjedését, amelyek sokszor végzetes kimenetellel járnak. Az immunizáció azonban nemcsak gyermekkorban, hanem egész életen át fontos, hiszen a vakcina beadásával az adott személyen kívül a körülötte élő embereket is védjük.
A szervezet védekezőképességét egyes betegségek és az életkor is befolyásolhatja, vannak olyan csoportok, amelyek fokozottan fogékonyak egy-egy kórokozóra (pl.: immunhiányos állapot, idősek), így a védőoltások alkalmazása kiemelten javasolt számukra. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk a munkakörrel, vagy életvitellel járó környezeti tényezőkről (pl.: mezőgazdasági dolgozó, túrázók) sem, amelyek veszélyforrásai védőoltással jelentősen csökkenthetőek.
Az oltóanyagok kutatásában és fejlesztésében a Pfizer érdeme jelentős. Kulcsszerepet játszott halálos fertőző betegségek, mint pl.: himlő és a járványos gyermekbénulás világszintű megfékezésében, megszüntetésében, vagy olyan bakteriális fertőzések kialakulásának megakadályozásában, mint a meningococcus okozta agyhártyagyulladás vagy pneumococcus okozta megbetegedések. Az oltóanyagok előállítása mellett forradalmasította a betegek ellátását, és elsőként fejlesztette ki a hőstabil és liofilizált oltást, amely biztosította a hosszútávú eltarthatóságot. A Pfizer továbbra is elkötelezett az új oltóanyagok fejlesztésében, amely hosszú és összetett, nagy szakértelmet igénylő folyamat.
Egy betegséget mindig jobb megelőzni, mint elszenvedni. A megfelelő védőoltások hatékony segítséget jelenthetnek bizonyos fertőző betegségek megelőzésében. Mivel a kórokozóknak egész életünk során ki vagyunk téve, a vakcinációra úgy kell tekinteni, mint egy egész életen átívelő hasznos beavatkozásra.

Az itt megjelent információk tájékoztató jellegűek és semmiképpen sem hivatottak helyettesíteni az orvosi vizsgálatot, diagnózist, egészségügyi szakember, illetve kezelőorvosa tanácsát, valamint a kezelést. A betegséggel, egészségügyi panaszaival, kezelésével kapcsolatos kérdéseivel forduljon egészségügyi szakemberhez, kezelőorvosához.

Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.
1123 Budapest Alkotás u. 53.
Lezárva: 2022. 10. 10.
PP-UNP-HUN-0118

Terápiás Területeink

  • Daganatos betegségek
  • Gyulladás és immunológia
  • Szív- és érrendszeri betegségek
  • Ritka betegségek​​​​​
KarrierHírekOldaltérkép Partners Rólunk Covid-19Terápiás területeink Társadalom Grant Seekers Media PfizerMedKözzétételJognyilatkozatAdatvédelmi szabályokCookie Irányelv

Helyi megfelelőségi jelentéstétel 
útmutató és adatvédelmi tájékoztató

Business to Business
Copyright © 2002- 2022 Pfizer Inc. All rights reserved. This information—including product information—is intended only for residents of Hungary.