• Jognyilatkozat

  • Adatvédelmi szabályok

  • Cookie Irányelv

HOT TOPIC Placeholder

ÖN JELENLEG ITT VAN:  Főoldal / COVID-19

COVID-19


​​​​​A védőoltásokat a modern orvostudomány legnagyszerűbb fejlesztései között tartják számon, amelyeknek köszönhetően számos fertőző betegséget sikerült szinte teljesen kiirtani1. A vakcinák létrehozása és kifejlesztése azonban hosszú és összetett folyamat2, amely továbbra is a művészet és a tudomány egyfajta ötvözetét jelenti.

A COVID–19 elleni küzdelemben a vakcina a globális egészségügyi válság kezelésének kritikus eleme, hiszen csökkentheti a világszerte előforduló fertőzések, megbetegedések és halálozások számát.
​​​​​​​

A COVID–19-járvány kezdete óta a tudományos közösség összefogott a lehetséges kezelések és védőoltások kidolgozása érdekében. Ezen erőfeszítések részeként újabb technológiák, köztük egy hírvivő (messenger) RNS-en, más néven mRNS-en alapuló technológia vizsgálatára is sor került. Jelenleg éppen ezt a technológiát használjuk egy új típusú vakcina, azaz egy mRNS-vakcina kidolgozásához, annak meghatározása céljából, hogy egy ilyen vakcina segíthet-e a COVID–19 legyőzésében. Bővebben az mRNS vakcinákról Mellékhatás bejelentését megteheti az alábbi elérhetőségeinken:

           Gyógyszerbiztonság:
           Telefon: +36 1 488 3730
           Fax (díjmentes): 068010-9879
           E-mail: HUN.AEReporting@pfizer.com  


Orvosi információ:

          Telefon: +36 1 488 3783
          E-mail: Medinfo.Hungary@Pfizer.com ​​​​​​​


További elérhetőségeinket Kapcsolat menüpontunk alatt találja.

Forrás:

[1] Hogan, M.J. et al. mRNA vaccines — a new era in vaccinology. Nat Rev Drug Discov. 2018 Apr; 17(4): 261–279. Elérhető itt: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5906799/. [Utoljára megtekintve: 2020. július]

[2] IFPMA. Egy új vakcina által végigjárt szövevényes út. Elérhető itt: https://www.ifpma.org/wp-content/uploads/2019/07/IFPMA-ComplexJourney-20.... [Utoljára megtekintve: 2020. július]


Lezárás dátuma: 2020. december 15.

PP-PFE-HUN-0191

MISSION POSSIBLE: THE RACE FOR A VACCINE

A dokumentumfilm készítésekor a National Geographic stábja exkluzív hozzáférést kapott a Pfizertől, hogy megörökíthesse a fejlesztés folyamatát. A film angol nyelven érhető el!

VIDEO MEGTEKINTÉSE

AZ MRNS VAKCINÁK MŰKÖDÉSÉRŐL

A COVID-19 világjárvány megjelenésekor a tudományos közösség összefogott, hogy kidolgozzanak lehetséges kezeléseket és vakcinákat.

VIDEO MEGTEKINTÉSE

 

COVID-19 HUB (ANGOL NYELVŰ INFORMÁCIÓS OLDAL)
RólunkA Pfizer logórólTörténetünkVállalati kultúránk és értékeink A Pfizer Magyarországon VezetőinkCOVID-19A COVID-19 elleni vakcinafejlesztésről A COVID-19 elleni vakcinafejlesztés mérföldkövei Az mRNS vakcinákról Gyakran ismételt kérdésekTerápiás területeinkDaganatos betegségekSzív- és érrendszeri betegségekDohányzásról való leszokásRitka betegségekVédőoltásokkal megelőzhető betegségekTársadalom és tudomány Gyógyszeradományok intézményeknekPályázati lehetőség betegszervezeteknek Biztonságos gyógyszerhasználat GyógyszerbiztonságKlinikai kutatás Gyógyszerhamisítás Aegrotus Alapítvány Támogatott szervezetek Karrier Csatlakozz hozzánkHírekSajtószoba